{ "title": "Güveçte Sütlaç", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/guvecte-sutlac.jpg", "date": "19.01.2024 06:16:27", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Güveçte Sütlaç, sütlü tatlıların tamamında olduğu gibi protein deposu olmasının yanı sıra çok sağlıklı bir tatlı çeşididir. Diğer farklı farklı hazırlanan sütlaç türlerinden ayrı tutulmasının nedeni ise güveç içine alınarak fırında pişirilmesidir. Bu şahane lezzete sahip olan güveçte sütlacın vanilya aroması ve harika kıvamına sizlerde hayır diyemeyerek lezzetine hayran kalacaksınız. Herkes tarafından bilindiği gibi sütlü tatlıların şerbetli tatlılara oranla çok daha hafif ve sağlıklı bir tatlıdır. Ben sütlaç sevmiyorum diyenler için bir de fırında ve güveç kapta sütlacı yemelerini ısrarla tavsiye ederiz. Bu mükemmel lezzeti çocuklarınız, sevdikleriniz ve özellikle kendi damak dadınız için kısa sürede hazırlayarak kendinizi şımartabilirsiniz.

Güveçte Sütlaç İçin Gerekli Malzemeleri
Güveçte Sütlaç Üzeri için
Güveçte Sütlaç Nasıl Yapılır?

Güveçte sütlaç hazırlığımıza ilk olarak 1 su bardağı pirinci ayıkladıktan sonra bol su altında yıkayıp süzdürerek başlayalım. Ardından uygun bir tencereyi ocağa alarak üzerine 3 su bardağı dolusu su ilave ederek kaynamaya bırakalım. Daha sonra kaynamakta olan suyun içine süzülmüş pirinçleri ilave edip karıştırarak pirinçleri kısık ateşte hafifçe yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Yumuşayan pirinçlerin üstüne 1 litre sütü ekleyerek yaklaşık olarak 6-7 dakika kadar kaynatmaya devam edelim. Bu esnada pirinçlerin tencere dibine tutmaması adına sık sık karıştırmayı da ihmal etmiyoruz. Ardından çukur bir kabın içinde 3 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı su yardımıyla karıştırıp açarak tencereye ilave ederek sütlacımızı kaynatmaya devam edelim. Kaymamakta olan sütlacın üzerine 1 su bardağı dolusu toz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar daha sütlacımızı kaynatarak tencereyi ocaktan alalım.

Pişen sütlacı güveç kaplarına eşit miktarda doldurduktan sonra kapları tabanına su konulmuş fırın tepsisine yerleştirerek önceden 190 derecede ısıtılmış fırına vererek sütlaçların üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirdikten sonra fırından alalım. Kızaran sütlaçları fırından aldıktan sonra ılıyıncaya kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına alarak en az 3-4 saat bekletip soğumasını sağlayıp servis esnasında üzerlerine dövülmüş ceviz içi ve tarçın serpiştirip süsledikten sonra sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }