{ "title": "Kremalı Sütlaç", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/kremali-sutlac.jpg", "date": "20.01.2024 18:17:26", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "Kremalı sütlaç: Geleneksel Türk mutfağının lezzetli ve hafif sütlü tatlıların başında gelen sütlaç, fırında, sade ve kremalı şekilde yapılabilir. Bu sütlaçların arasında daha lezzetli ve dayanılmaz tadı ile nereye girerse girsin tadını mükemmel hale getiren krema ile sütlaç tarifini sizlerle paylaşacağım. Gönül rahatlığı ile misafirlerinize, çocuklarınıza ve kendiniz için yapabilir ikram edebilirsiniz.

Kremalı Sütlaç Malzemeleri
Kremalı sütlaç nasıl yapılır?

Öncelikle, mısır nişastasını bir kâseye koyalım krem kıvamına gelmesi için içerisine çok az su koyup iyice karıştıralım. Pirinçler güzelce yıkanır. Suyu süzüldükten sonra bir tencereye üzerini geçecek şekilde su koyarak kaynatılır. Pirinçler yumuşayınca, içerisine süt ilave edilip orta ateşte pişirilir. Ortalama 35-40 dakika kaynatılır. Kıvamı koyu ise üzerine biraz daha süt eklenebilir. Daha sonra toz şeker ve vanilya eklenerek 10 dakika daha kaynatılır. Nişasta eklenip karıştırılır. Son olarak krema ilave edilerek, bir iki dakika daha kaynatılır. Kaselere koyularak soğumaya bırakılır. Üzerine toz fıstık serpiştirilip servise sunulur. İsteğe göre fıstık yerine tarçında ilave edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }