{ "title": "Limonlu Sütlaç", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/Limonlu-Sutlac-86.jpg", "date": "19.01.2024 06:34:39", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Limonlu Sütlaç, Sütlaç, Ad kökeni sütlü aş olan sözcükten gelmektedir ve tipik bir Rumeli mutfağı tatlısıdır. Başlıca yapımında kullanılan malzemeleri ise süt, pirinç ve şekerdir. Kıvamı kişilerin zevkine göre değişse de kabul gören ve beğenilen kıvam pirinç tanelerinin iri ve çok sert olmamak kaydıyla tane tane ağza gelebilecek şekilde olmasıdır. Türk mutfağında bulunan çeşitli sütlü tatlılar içinde en tanınan, yaygın yapılan ve tüketilendir. Kuzey ve Batı Avrupa ülkelerinin mutfağında da rastlanılan sütlaç özellikle İskandinavya ülkelerinde kavrulmuş badem tarçın sosu ya da şekerleme kronatları ile bezenti edilerek sadece yılbaşında servis edilmektedir. Farklı bir sütlaç tarifi olan Limonlu sütlaç malzemeleri ve yapım aşamaları aşağıda yer almaktadır.