{ "title": "Nişastalı Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/nisastali-sutlac-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 01:37:16", "author": "BURCU YALCIN", "article": [ { "article": "Nişastalı sütlaç tarifi, yetişkinlerin ve çocukların beğenerek yediği kalsiyum değeri yüksek sütlü tatlılar arasındadır. Türk mutfağının tatlı çeşitleri arasında en çok bilinenidir. Şerbetli tatlılara oranla daha hafif olduğu için günün her saati rahatlıkla tüketilebilir.

Nişastalı sütlaç için malzemeler (4-6 kişilik)
Üzerini süslemek için
Nişastalı sütlaç nasıl yapılır?

Pirinçleri ayıklayıp, yıkayalım. Bir tencerenin içine sütü boşaltın ve ocağın üstüne alıp altını yakalım. Temizlenmiş pirinçleri sütün içine ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pirinçlerin dibine tutmasını önlemek için karıştırmayı unutmayalım. Kaynamaya başlayınca ısısını azaltalım.

Pirinçler yeterli yumuşaklığa ulaştığında şekeri ilave ederek kaynatmaya devam edelim. Hemen ardından bir köşede yarım su bardağı suyun içine nişastayı katarak bulamaç haline getirelim. Oluşan bu karışımı hafif kaynamakta olan sütlü pirince ilave edelim. Nişastanın topaklanmasını önlemek için karıştırarak 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım. Bu esnada isteğe bağlı vanilya mızı ekleyebiliriz.

Nişastalı sütlacımızı tercihimize göre küçük ve orta büyüklükteki kaselere boşaltarak oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletelim sonra buzdolabına kaldıralım. Son olarak servis zamanında süslemek için tercih edilen malzemeler eklenerek hazırlama aşaması tamamlanır.

Afiyet olsun.
" } ] }