{ "title": "Oktay Usta Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/Oktay-Usta-Sutlac-Tarifi-52.jpg", "date": "21.01.2024 00:22:47", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Oktay usta sütlaç tarifi: Süt ile yapılan en güzel tatlılardan biri de sütlaçtır. Oktay usta tarifi ile yapılan sütlaç kıvam olarak ve lezzet olarak da eşsiz bir lezzete sahiptir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelebilen ve hala çok sevilen sütlaç Türk mutfağında çok farklı bir yere sahiptir. Herkes tarafından sevilen besleyici ve doyurucu bir tatlıdır. Sağlıklı ve hafif bir tatlı olan sütlaç bol miktarda kalsiyum içermektedir. Gelenekselleşmiş tatlılar arasında en çok bilinen ve benimsenen tatlıların başında gelmektedir. Özellikle bayramlarda hemen hemen her evde yapılan sütlaç, bayramların olmazsa olmazlarındandır. Soğuk sunum yapılması ile bayramların yanı sıra yaz aylarında da ferahlatıcı bir lezzet olarak misafirlere sunum yapılmaktadır. Sütlaç yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli kurallar arasında şekerini ayarlamak, pişme süresini ayarlamak ve pirincin yoğunluğunu ayarlamaktır. Sizde Oktay usta tarifi ile sütlaç yapmak istiyorsanız işte tarifi. Tüm marifetli bayanlara tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Oktay usta sütlaç tarifi için gerekli malzemeler
Oktay usta sütlaç tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri ayıklayın ve yıkayın. Pirinçleri çok fazla yıkamak pirincin nişastasını tamamen alacağı için çok fazla yıkamayın. Pirincin nişastası tamamen biterse sütlacın özleşmesi zorlaşacaktır. Bu durumdan dolayı pirinci az bir şekilde yıkadıktan sonra küçük derin bir tencere içerisine alın ve üzerine bir miktar su ekleyin. Pirinç ve suyu tencere içerisine koyduktan sonra ocağın altını açın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Pirinçler tamamen yumuşayınca ve taneleri açılınca üzerine sütü yavaş yavaş eklemeye başlayın. Sütün bir kısmını bir kâse içerisine alın ve pirinç unuyla karıştırıp bekletin. Tenceredeki süt ve pirinci ara ara karıştırarak bir süre kaynatın. Süt biraz özleşmeye başlayınca yavaşça süt ve pirinç unu karışımını tencere içerisine ilave etmeye başlayın. Sonrasında toz şekeri de ilave edin ve bir süre daha pişirin. Pişen sütlacın üzeri kaymak bağladıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Sonrasında bir kepçe yardımı ile sütlacı kaselere bölüştürün. Biraz dışarıda ılıklaşmasını bekledikten sonra sütlaçları buzdolabına koyun. 1-2 saat buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzerine bir tutam tarçın serpiştirerek ikram edebilirsiniz. Oktay usta sütlaç yapımı ile hazırlanan sütlacınız hazır. Artık servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }