{ "title": "Pirinç Unsuz Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/pirinc-unsuz-sutlac-tarifi.jpg", "date": "22.01.2024 01:13:53", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "Pirinç unsuz sütlaç tarifi, geleneksel sütlü tatlılarının en lezzetlisi olan, Anadolu kültürüne ait gerçek sütlaç hiçbir katkı maddesi bulunmayan, kıvam tutturmak için nişasta ya da pirinç unu kullanılmadan yapılan sütlaçtır. Sütlaç yaparken kullanılan malzemelerin kalitesi çok önemlidir. Kullanılan pirincin kalitesi iyi olmalıdır. Süt ise pastörize yerine gerçek süt olmalıdır. Gerçek sütü iyice kaynatıp üzerinin kaymak tutmasını beklemek püf noktalarından biridir. Şimdi sizlerle pirinç unsuz gerçek sütlaç tarifini yazacağım.

Pirinç Unsuz Sütlaç Malzemeleri
Pirinç unsuz sütlaç nasıl yapılır?

İlk önce bir teflon tavaya ya da tencereye 3 su bardağı su koyulur. Pirinçler güzelce yıkanır. Pirinci çok fazla yıkamak nişastasını öldürür ve bu da sütlacın koyulaşmasını engeller. Tenceredeki su kaynayınca içerisine pirinçler atılır ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pirinçler yumuşadıktan sonra ılımaya bırakılır. Pirinç sıcakken süt eklenirse, sütün kesilmesine neden olur. Pirinçler ılıyınca süt ilâve edilerek bir taşım kaynatılır. Üzerine şeker ilâve edilip karıştırılır. Sütün üzeri kaymak tutuncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynadıktan hemen sonra kepçe yardımı ile kâselere koyulur. Üzerine tarçın ya da fıstık serpilerek soğumaya bırakılır.

Afiyet olsun.
" } ] }