{ "title": "Pratik Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/pratik-sutlac-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 19:41:39", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Pratik Sütlaç Tarifi: bu yazımda sizlere pratik sütlaç tarifi vereceğim. Bu tarif pratik olmasının yanı sıra çok da lezzetli olmaktadır. Sütlacın bir başka özelliği de tadının güzelliği kadar düşük kalorili olması ve diyet yapan kişilerin tercih ettiği bir tatlı türü olması, içinde bulunan malzemelerden dolayı bol protein içermesi, süt sevmeyen çocukların bayılarak yiyeceği ve gerekli proteini bu yolla alabileceği bir tatlı olması ve şerbetli tatlılara kıyasla daha hafif bir tatlı türü olmasıdır. Evde otururken çocuklarınız tatlı istediğinde, sizin ya da aileden birinin tatlı krizi tuttuğunda ya da aniden bir arkadaşınız geldiğinde kolayca ve çabucak hazırlayıp sunabileceğiniz pratik tatlı tarifini umarım benim kadar sizle de beğenirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ve ağızları daha fazla sulandırmadan dilerseniz pratik sütlaç tarifimize geçelim. Şimdiden kolay gelsin.

Pratik Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Süslemek için
Pratik Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Pratik sütlaç tarifini yapmak için ilk olarak, orta boy bir tencere ocağa alınır ve tencerenin içine 3 su bardağı su koyulup orta ateşte kaynaması beklenir. Burada tencerenin yanmaz ve yapışmaz bir tencere olması daha doğru olacaktır. Ancak evinde böyle bir tencere bulunmayanların tencerenin dibini sudan geçirmeleri gerekmektedir. Sonra, daha önceden yıkanmış ve ayıklanmış olan ve özellikle baldo pirinç olması tavsiye edilen 1 su bardağı tepeleme pirinç tencerede kaynamakta olan suya eklenir. Tencereye eklenen pirinçler yumuşayana dek pişirilir. Burada önemli olan nokta ocağın altının kısık olması ve pirinçlerin tencerenin dibine yapışmaması için ara ara karıştırılmasıdır. Pirinçler suyunu çektikten sonra ise tencereye 1 litre soğuk süt eklenir ve yaklaşık 5 dakika kadar daha kaynatıldıktan sonra bir kepçe ile karıştırılır. Son olarak, 1 su bardağı tepeleme toz şeker de tencereye eklenir ve tekrar karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Hazır olan sütlacın dip kısmından olacak şekilde kepçe yardımı ile alınır ve servis kâselerine boşaltılır. Servis kaselerine boşaltılan sütlaçlar yaklaşık 2 sat kadar oda sıcaklığında bekletildikten sonra iyice soğuması ve kıvamını tam olarak alması için buzdolabına koyulur. Yaklaşık 1 saat de buzdolabında bekleyen sütlaçlar çıkartılarak üzerine tarçın ve içi parçaları dökülerek süslenip, soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }