{ "title": "Sade Sütlaç Tarifi", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/sade-sutlac-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 09:18:27", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Sade sütlaç tarifi, her evde en sevilen sütlü tatlılardan biridir. Fırın sütlaç, sakızlı sütlaç gibi farklı tarifler olmasına rağmen, geleneksel sade sütlaç tarifi içlerinde en fazla sevilenidir. Sütlaç bildiğiniz gibi pirinç, süt ve tarçından yapılan hafif bir tatlıdır. Hem besleyici hem de lezzetlidir. Eğer tam kıvamını yakalarsanız, tadına doyum olmaz. Çünkü sütlaç çok koyu olmamalı ve sulu da olmamalıdır. İçindeki pirincin nişastasıyla koyulaşması yeterlidir. İçine haricen mısır nişastası, pirinç unu gibi malzemeler konulması, sütlacın kendine has lezzetini değiştirmektedir. Bu nedenle kendinize sade sütlacın tam ayarını yakalamanız gerekir. Vereceğimiz tarifle bunu elde edeceğinizi düşünüyoruz. Bizim her zaman yaptığımız, denenmiş sütlacı sizlerde yapabilirsiniz. Sütlacın en önemli aşaması şekerinin en son aşamada içine konulmasıdır. Böylece pirinçler daha güzel özdeşleşir ve lezzetli bir sütlaç yiyebilirsiniz. Dilerseniz sade sütlaç tarifini birlikte pişirmeye başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Sade sütlaç tarifi için gerekli malzemeler
Sade sütlaç tarifi nasıl yapılır?

Sütlaç pişirmek için önce uygun bir tencereye sütünüzü koyun. Ayıkladığınız ve yıkanmış pirinçleri de sütün içine ilave edin. Daha sonra tencereyi kısık ateşin üzerine koyarak, pirincin ve sütün birbiriyle özdeşleşmesine kadar pişirin. Arada bir karışımı tahta kaşıkla karıştırın. Malzeme kaynadıkça koyulaşmaya başlayacaktır. Pirincin nişastası sütlacın koyulaşmasına yeterli gelir. Ardından içine vanilyayı koyun. Pirinçler tam olarak pişince sütlacın şekerini ilave edebilirsiniz. Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Çünkü bazıları daha tatlı yemekten hoşlanabilir. Şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak sütlacı ocakta pişirin. Daha sonra ocağı kapatın. Sade sütlacın kıvamı sizi yanıltmasın. Başlangıçta sulu gibi gelebilir. Ancak soğumaya başladıkça kıvamı koyulaşacaktır. Bunu servis kaselerine paylaştırdıktan sonra, üzerlerine geleneksel olarak toz tarçını serpin. Ardından soğumuş sade sütlaç tarifini sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }