{ "title": "Sakızlı Sütlaç", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/sakizli-sutlac(1).jpg", "date": "19.01.2024 23:40:43", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Sakızlı sütlaç, arada bir sade sütlacın yerine tercih edilebilir. Damla sakızı özellikle sütlü tatlılara daha fazla yakışıyor. Verdiği lezzet sayesinde çok sevdiğiniz sütlacı daha lezzetli bulabilirsiniz. Sakızlı sütlaç yaparken pirinci önce suyla haşlıyoruz. Eğer direkt olarak sütle haşlarsanız, pirincin pişmesi açılması daha uzun sürüyor. Sütün içine pirinci de haşladığımız suyuyla birlikte koyuyoruz. Hem vitaminlerinden yararlanmak hem de sütlacın kıvamını yakalamak için pirincin nişastasından yararlanmak için bunu yapıyoruz. İsterseniz bu lezzetli ve hafif sütlü tatlıyı birlikte yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Sakızlı sütlaç için gerekli malzemeler
Sakızlı sütlaç nasıl yapılır?

Önce her zaman yaptığınız gibi pirinci yıkayın. Daha sonra tencerenin içine koyun ve 3 su bardağı su ilave ederek yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte haşlayın. Başla bir tencerede ise sütü kaynatmaya başlayın. Pirinçler haşlanınca bunu sütün kaynadığı tencereye dökün. Ocağı iyice kısarak, pirinçler açılıncaya kadar birlikte pişirmeye devam edin. Ocaktan indirmeden önce içine damla sakızı ezerek koyun. Aynı zamanda bir çimdik tuz ve toz şekeri ilave edin. Şeker ölçüsünü kendi damak tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Yalnız sütlacın içine şeker konduktan sonra dibi daha çabuk tutar bu nedenle sürekli olarak karıştırmalısınız. Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatın. Eğer sütlacın kıvamı koyu olursa, içine biraz su ekleyip, 5-6 dakika daha pişirebilirsiniz. Sakızlı sütlaç sıcakken kaselere paylaştırılır. Arzu edenler sütlacın içine en son vanilya da ilave edebilir. Biz sakızlı olduğundan koymadık. Soğuduktan sonra sakızlı sütlacın üzerine biraz toz tarçın gezdirerek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }