{ "title": "Sütlaç Nasıl Yapılır", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/sutlac-nasil-yapilir.jpg", "date": "22.01.2024 00:54:24", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Sütlaç nasıl yapılır, sütlaç belki de en fazla sevilen sütlü tatlılardan biridir. Artık Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetlerinden biri haline gelmiştir. Sütlacın en önemli püf noktası kıvamının iyi ayarlanmasıdır. Çünkü çok sert bir kıvam olursa ya da çok sulu olursa, sütlacı yerken aynı zevki almazsınız. Bu yüzden tarifte verilen ölçülere mutlaka dikkat etmelisiniz. Sütlaç yaparken bazıları pirinç unu, mısır nişastası kullanır. Bunlar kıvamı yakalamak içindir. Ancak pirincin kendi nişastası da sütlaca gereken kıvamı verir. Ancak pirinci haşladığınız suyu dökmemek kaydıyla. Pirinci suyuyla birlikte sütün içine karıştırırsanız, tam kıvamı yakalarsınız. Fakat pirinç unuyla da sütlaç pişirmeniz de bir mahsur yoktur. Unutmadan sütlaç yaparken toz şekeri en son ilave etmeniz gerektiğini de belirtelim. Çünkü şekeri koyduktan sonra, sütlacın çok kolay dibi tutabilir. Şekeri koyduktan sonra kısa süre pişirmeye devam edin ve tatlının başından ayrılmayın. Şimdi tarifimizi hazırlamaya başlayalım. Bakalım sütlaç nasıl yapılıyor. Hepinize kolay gelsin.

Sütlaç için gerekli malzemeler
Sütlaç nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri yıkayarak, bunları bir tencereye alın. İçine 2 su bardağı su koyarak kaynatmaya başlayın. Pirinçleri bu şekilde önceden suyla haşlarsanız, daha kolay açılır. Direkt sütün içinde haşladığınızda geç açılır. Bu yüzden kısık ateşte suyunu biraz çekinceye kadar haşlayın. Daha sonra pirinçleri suyu ile kaynattığınız sütün içine alın. Suyuyla birlikte koymamızın nedeni pirincin nişastasından faydalanmak içindir. Çünkü sütlacın içine pirinç unu koymayacağız. Sütle birlikte bir süre daha pirinçleri haşlayın.

İyice kıvamını yakaladığınızda, sütlacın içine toz şekerini koyabilirsiniz. Başında bekleyerek bir süre daha pişirdiğiniz sütlacın içine vanilyayı ilave edin. Bunu ocaktan alarak servis kaselerine pay edin. Şekerin ölçüsünü kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Kaselere sıcak konulan sütlaca toz tarçın serpin. Artık ikram edilmeye hazır sütlacın nasıl yapıldığını gördük. Yapımı çok zor olmayan bu tatlıyı, her zaman yapmanızı tavsiye ederiz. Sindirimi zor olmadığından, akşamları bile tüketebilirsiniz. Özellikle çocuklarınız için çok besleyici bir tatlı olduğunu da belirtelim.

Afiyet olsun.
" } ] }