{ "title": "Sütlaç Tatlısı", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/Sutlac-Tatlisi-55.jpg", "date": "21.01.2024 13:20:40", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Sütlaç Tatlısı, Yoğun süt ile buluşan pirincin dayanılmaz lezzeti ile sizde buluşmaya ne dersiniz? Gelenek lezzet olan sütlacı yediden yetmişe herkes beğeni ile tüketir. Yapım aşamasına baktığımızda az malzeme ile harika sütlaçlar hazırlamak artık mümkündür. Geçmiş dönemlerde ürün çeşidinin az olması nedeni ile ilk kez şeker, süt ve pirinci buluşturarak enfes sütlü bir tatlı meydana getirmişlerdir. Bu nedenle geleneksel olarak hayatımızın her çağında sevilerek tatlı olarak tüketilmiştir.

Sütlaç Tatlısı Malzemeleri
Üzerini Süslemek İçin: Tarçın veya isteğe bağlı olarak fındık, fıstık veya ceviz kırığı kullanabilirsiniz ya da aromalı sevenler limon kabuğu rendesi de kullanabilirler.

Sütlaç Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri ayıklayıp soğuk su içinde yıkayıp süzün. Daha sonra bir kap içinde sıcak su ile pirinçleri haşlayın. Daha sonra suyunu çeken ve şişen pirinçlerin üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Süt kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın. Yoksa sütlaç da tortu oluşturur. Daha sonra kıvama gelmesi için, sütten biraz süt alıp bir kâsede pirinç ununu eritin ve yavaş yavaş sütlacın içine döküp, sütlacı hızlı hızlı karıştırın. Sütlacın pirinç unu ile iyice kaynaşması ve içinde erimesi gerekir. Daha sonra kıvama gelen sütlacın tadını vermek için toz şeker dökün. Ben ölçümde bir su bardağı olarak kullandım ama siz dilerseniz arttırabilirsiniz. Sütlaç kıvama geldiği zaman şekerli vanilyayı da ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra ocağı kapatıp sunumunu yapacağınız şık servis kaselerine kepçe yardımı ile döküp, üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis edin.

Önemli Not: Sütlaç, sütlü bir tatlı olduğu için aroması yoğun olan baharatları birbirine karıştırmayın. Örneğin, tarçın kullanacaksanız limon aroması kullanmayın. Çünkü ikisinin de aroması çok etkili ve keskindir. Bu nedenle aromalar birbirine karışır ve hiç istenmeyen bir tat meydana gelir.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }