{ "title": "Sütlaç", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/sutlac(1).jpg", "date": "19.01.2024 03:08:31", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "
Sütlaç, adını sütlü aş kökeninde alan tipik bir Rumeli tatlısıdır. Türk mutfağında yer alan sütlü tatlılar içerisinde en sık yapılan ve en çok sevilen tatlılardandır. Hafif tatlı sevenler için vazgeçilmez bir tattır. Yapımı da kolay ve pratiktir uğraştıracak bir zorluğu yoktur. Özel günler de özel misafirler de sofralarda yerini alır. Tarçın ile süslenerek servis edilir.

Sütlaç yapımı için gerekli malzemeler
Sütlaç nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri bir süzgece alın ve iyice yıkayın. Ardından bir tencereye alınır ve üzerine iki su bardağı su konulup kaynatılır. Pirinçler kaynarken pirinç unu ve nişastayı bir su bardağı su ile bir kaba alıp iyice çırpıyoruz. İçerisinde topak kalmamasına dikkat ediniz. Pirinçler kaynamaya başlayınca sütü ilave edin ve pirinç unu nişasta karışımını yavaş yavaş ilave edin. Bir yandan da karıştırın. Ocağın altını kısıp kaynamaya bırakın kaynamaya başlayınca şeker ve vanilya ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve kaselere ayırın. Sıcaklığı geçince buzdolabına koyun ve ardından iki saat kadar dinlenmesini bekleyin soğuduktan sonra üzerine az miktarda tarçın serpiştirin ve servis edin.
" } ] }