{ "title": "Yumurtalı Sütlaç", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/Yumurtali-Sutlac-57.jpg", "date": "19.01.2024 06:19:09", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yumurtalı Sütlaç, Sütlaç birçok sütlü tatlı içinde en çok bilinen ve yaygın olarak tüketilen bir tatlıdır. İçerisinde kullanılan malzemeler neredeyse her evde rahatlıkla bulunabilir. Oldukça masrafsız bir tatlıdır. Sütlacın ana malzemeleri arasında süt ve pirinç yer alır. Herkesin severek tükettiği bu tatlının yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Çok fazla el oyalamada kısa sürede hazırlanır. İster sıcak olarak ister sıcak olarak tüketilir. Şerbetli tatlılara kıyasla daha hafif bir tatlı olmasından dolayı özellikle akşam yemeklerinden sonra gönül rahatlığıyla tüketilebilir. İçerisindeki malzemeler değişmese de farklı şekillerde yapımı vardır. Kimi kıvamını koyu kimi ise sulu sever. Kimi fırında pişirirken kimi sadece kaynatarak pişirir. Sütlaç yapımında önemli birkaç püf noktası vardır. Kıvamı herkese göre değişebilir. İsteyen biraz sulu isteyen de koyu kıvamlı yemeyi sever. Sütlaç hazırlanırken pirincin iyi pişmesi ve diri kalmaması gerekir. Pirinç istenilen cinste tercih edilebilir. İster baldo ister kırık pirinç kullanılabilir. Ancak kokulu pirinçlerin kokusu sütlacın tadını bozacağı için kullanılmaması tevsiye edilir. İçerisine kıvam bulması için daha çok pirinç koymak yerine pirinç unu tercih edilmelidir. Süt çok iyi kaynatılmalıdır. Aroma katması için toz vanilya da tercih edilebilir.