{ "title": "Yumurtasız Fırın Sütlaç", "image": "https://www.sutlac.gen.tr/images/Yumurtasiz-Firin-Sutlac-72.JPG", "date": "20.01.2024 08:11:38", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Yumurtasız fırın sütlaç; Sütlaç, adını sütlü aş sözcüğünden almıştır. Rumeli mutfağına özgü tatlı çeşitlerindendir. Türk mutfağı içerisinde yer alan birçok sütlü tatlıdan en çok tercih edilen sevilen ve de yapılandır. Başlıca malzemelerinin başında süt ve pirinç gelir. Sütlacın kıvamı yapan kişilerin damak zevkine göre değişse de genelde beğenilen ve kabul görülen hali pirinç tanelerinin çok sert olmamak kaydıyla tek tek ağza gelebilecek şekilde olmasıdır. Kuzey ve Batı Avrupa ülkelerinin mutfağında yer edinmiş sütlaç özellikle İskandinavya ülkelerinde çok yapılan bir sütlü tatlı çeşididir. İçerisine kavrulmuş badem şekerleme kronatları, tarçın sosu veya garnitür edilerek sadece yılbaşında servis edilmekte ve tüketilmektedir.