2 Litre Süt ile Sütlaç TarifiSütlaç, Türk mutfağının en sevilen geleneksel tatlılarından biridir. Pirinç ve sütün mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarını süsler. İşte, 2 litre süt kullanarak evde nefis bir sütlaç yapmanın püf noktaları ve detaylı tarifi: Malzemeler:
Yapılışı:1. Pirinçleri yıkayın ve bir tencerede 1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çekip lapa kıvamına gelmesi yeterlidir. 2. Ayrı bir tencerede 2 litre sütü kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında haşlanmış pirinçleri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. 3. Pirinçler sütle iyice kaynayıp yumuşadığında, şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırın. 4. Pirinç ununu bir kasede bir miktar soğuk sütle ezerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. 5. Sütlaç kıvam alıp koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Yaklaşık 15-20 dakika pişmesi yeterlidir. İsterseniz vanilyayı en son ekleyip karıştırın. 6. Sütlacı kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında iyice soğutun. 7. Servis yapmadan önce üzerine tarçın serperek sunun. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |