Bir buçuk su bardağı suya bir fincan iyice ayıklanmış, yıkanmış pirinç ateş üzerinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır, ateşten indirilir. Bir tahta kaşık yardımıyla pirinçler iyice ezerek dövülür. Ayrı bir tencereye bir bardak şeker, dört bardak süt, bir tutam tuz, ezilen pirinç katılır, karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Yine ayrı küçük bir kapta pirinç unu ve nişasta birlikte birazcık su ile ezilerek karıştırılır. Kaynamakta olan sütlü malzemeden birkaç kaşık alınır ve karıştırarak pirinç unu ve nişastaya eklenir. Hazırlanan un kaynayan sütün içerisine bir taraftan kaşıkla karıştırılacak sicim gibi akıtılır, yine karıştırılmaya devam edilir. Bilhassa top top olmamasına dikkat edilir. 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Fazla bekletip soğutmadan mümkünse hemen kaselere eşit şekilde taksim edilir. Tercihe göre üzerine dövülmüş badem veya yeşil fıstık, fındık serpilir.
Afiyet olsun.