İlk iş olarak sütü orta boy bir tencereye kaynamaya bırakın, ardından pirinci ayrı bir tencerede iki bardak süt ile pişiriniz. Süt kaynadıktan sonra içerisine bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağını ve bir buçuk su bardağı toz şekeri ilave ediniz, pirinçte pişince bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın ve kaynamaya bırakın. Ardından ayrı bir kap veya kâse içerisinde bir yumurta sarısını iyice çırpın ve bir su bardağı suyu karıştırarak 2 yemek kaşığı mısır nişastasını da ilave ederek nişastanın iyice ezilmesini yani çözülmesini sağlayın, daha sonra ocakta kaynamakta olan sütlü karışımın içerisine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin ve on dakika karıştırarak pişirin.
Son olarak sütlacı fırın kaselerine veya toprak kaselere koyarak fırında isteğinize göre üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızardıktan sonra fırından alarak soğumaya bırakarak üzerine bol fındık ve tarçın koyarak servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.